Siirry pääsisältöön

HP1000 - Ensimmäinen käynnistys

 

Jäi hiukan aikaa töiltä paneutua HP:seen ja tuli kytkettyä sähköihin. Ensimmäinen operaatio oli vaihtaa 115VAC käyttöjännite 220VAC:iin. Virtalähde auki......ja hyppyjohtojen siirtoa & puhdistus. Vaahtomuovi virtalähteen kannesta oli sulanut komponenttien päälle, aika oli tehnyt tehtävänsä sen kemialliselle koostumukselle.Seuraava operaatio oli tarkistaa että kaikki käyttöjännitteet ovat kohdallaan. 5% heitto ja pientä piikkiä seassa, joten uskalsi kokeilla.Ja kas, HP heräsi! Ensimmäinen hämmennys syntyi kun HP:ssa paloi "run"-valo kaiken aikaa, eikä aparaatti reagoinnut mihinkään nappiin. Lopulta selvisi, että virtalähteessä on lock/operate-kytkin, jolla voi lukita taulun namiskat (aika looginen paikka kyseiselle kytkimelle...)

Kytkimen kun heitti oikeaan asentoon alkoi paneeli toimimaan. Ja kun paneeli toimii, on se suora vihje siitä, että laite on järjissään. Paneelin valot ja kytkimet kun toimivat (kuten kaikki tässä HP:ssa) mikrokoodilla(!).

Testailin nopeasti loader ROM:n lataamista & suorittamista ja nähtävästi kaikki pelaa. ROM menee käyttömuistiin ja sen kun ajaa, jää se odottamaan vastausta IO-laitteelta (test & jump -käskyihin).

Seuraavaksi testasin hyvin yksinkertaista ohjelmaa.

Pseudokoodina testiohjelma:

0000 Lataa rekisteri A muistipaikasta 2
0001 Pysäytä
0002 Arvo 7Lopputulos vastoin kaikkia odotuksia; A-rekisterissä on arvo 7. Tästä ei ole kuin suunta ylöspäin ;)

Kommentit